Ruzie tussen Regiocup Zuid organisaties veroorzaakt breuk (ZW7 vs WWT)

tuesday 31 january 2012

De laatste jaren werd de Regiocup Zuid georganiseerd door ZW7 en WSB.

ZW7: (Zuidwest 7) de windsurfclub met als thuis basis: het Veerse Meer: De Schotsman.
WSB: (Windsurfing Berkendonk Helmond) windsurfclub gevestigd in Helmond op de Berkendonkseplas.

Vorig jaar (2011) waren er geen leden van de WSB meer geïnteresseerd in het organiseren van de evenementen. Jan (lid van de WSB) en Roel (WWT-crew) zijn twee vaders die zeer getalenteerde jongens hebben. Ze zijn in 2010 begonnen met het organiseren van de WWT (Windsurfing Competition Training). Deze twee vaders hebben veel kennis over het wedstrijdsurfen en trainen. De WWT-crew nam de organisatie voor het RegioCup Zuid 2011 over van de WSB. Ze stapten ook in de boot toen ZW7 een extra hand nodig had.

WWT-crew heeft dit jaar grote plannen. Er zal training en competitie zijn onder de WWT-vlag. De WWT-wedstrijd wordt niet op een plek gepland, maar ze hebben een lijst met spots en ze zullen kiezen, afhankelijk van de windrichting. Ze houden niet van het Veerse Meer en willen daar niet voor een wedstrijd heen. ZW7 is gevestigd in het Veerse Meer en heeft daar al heel lang een vorm van competitie georganiseerd. ZW7 probeerde contact te maken met de WWT-crew om samen te werken, maar de poging faalde. ZW7 moest op windsurfing.nl zien dat WWT de RegioCup zonder ZW7 had gepland.

ZW7 besloot om niet meer te proberen met WWT. Ze willen nog steeds een wedstrijd organiseren op het Veerse Meer (hun thuisplek) en zijn ook bang, wanneer ze stoppen met organiseren, ze nooit meer een wedstrijd circuit op te kunnen bouwen mocht de WWT-crew stoppen met organiseren. Daarom ging ZW7 door met het organiseren van een eigen competitie: RegioCup ZuidWest, die in 2012 uit 5 dagen bestaat.

Het is momenteel niet bekend of er dit jaar 1 of 2 ranglijsten komen. Maar mijn weddenschap is op 2. Dit zal dit jaar niet worden opgelost.