Ik ga niet naar het NK

Friday 23 June 2017

Wedstrijd surfen is leuk, ik kan altijd erg genieten van de strijd tussen jongens van je eigen niveau. Maar het moet wel leuk zijn, het is hobby en daar moet je van genieten.

Komend weekend NK: leuk.
Op Scheveningen, minder leuk. (je kunt er slecht komen, kar moet op het strand worden gezet en er afgehaald door een 4x4: hoop gedoe)
Wedstrijd met: 20+ knopen: uitdagend.
Wedstrijd met: 20+ knopen op zee: heel er uitdagend, op het randje.
Wedstrijd met 20+ knopen op Scheveningen: niet leuk.

Ik heb nog nooit op Scheveningen gesurfd met een wave setje, laat staan met een slalom setje. Ik ben ook geen echte zee surfer. Brouwersdam is leuk, maar dat is toch net groot binnen water. Je, er kunnen golven komen, maar nooit meer dan 1 a 1.5 meter als het echt spookt, en nauwelijks stroming. Scheveningen is een echte wave spot. Daar kan het flink spoken, dat zou ik met een wave setje al een uitdaging vinden.

Ga ik mezelf dan niet uitdagen? Dat probeer ik meestal wel te doen, maar ik ben bang dat ik na een weekend Scheveningen thuis kom met spullen kapot en/of een blessure, en dan ook nog niet of slecht gevaren: slecht gevoel overhouden aan een weekend.
Zet daar tegen over een weekendje Zeeland, Blokkendam en/of Grevelingendam: dan heb ik bijna zeker weten veel plezier. Uiteindelijk gaat het er om dat lol hebt.

Noem me een mietje: ik haak af.