Home

Prettige Kerstdagen
Robert de Leeuw - friday 23 december 2011 19:38:25
Iedereen Prettige Kerstdagen. Alle surfers die niet te veel verplichtingen hebben en dus deze dagen kunnen varen: Veel plezier. Het ziet er mooi uit voor kerst, goed groot is de kans op mooie wind en niet te koud met kerst.

Eind uitslag Regiocup Zuid 2011: 2de, nee toch 4de, en een onverwachte extra prijs
Robert de Leeuw - tuesday 11 october 2011 21:10:10
Direct na de laatste heats van de laatste regiocup van dit jaar hadden we een prijs uitreiking. Andere jaren was dat nooit. Het is wel een stuk leuker om een prijs uitreiking te hebben. Er waren 4 eerste prijzen te winnen: Men en U20 (Under 20) is zowel de Gold als in de Silverfleet. Daarnaast waren er kleine prijsjes voor iedereen die mee heeft gedaan. Ik werd 2de in de Silverfleet, doordat ik de eerste wedstrijd had gemist had ik te veel punten achterstand om nog eerste te kunnen worden. Na de gewone prijzen werd ik nogmaals naar voren geroepen: Omdat ik in 2 jaar zoveel ben gegroeid en ik de laaste 2 wedstrijden zo goed heb gevaren in de Silverfleet werd ik welkom geheten in de Goldfleet, dus mee doen met de toppers. En daarnaast ben ik door het NVW uitgenodigd om komen jaar mee te doen met het NK! Op maandag ging Ko nog eens door de uitslagen en kwam er achter dat er een fout was gemaakt, er was 1 aftrek te veel gegeven waardoor ik te veel goed had weten te maken. Dus werd ik geen 2de maar 4de.

09 Oktober 2011: Laatste regiocup 2011
Robert de Leeuw - tuesday 11 october 2011 20:02:09
Er was toenemende wind draaiend van Zuid naar West voorspelt, dus meestal wordt dat een rare wedstrijd me afgelaste heats en steeds uitstel van heats om de baan aan te passen aan de veranderende omstandigheden. Daarnaast ook veel regen voorspelt, dus niet de leukste omstandigheden. Maar het eerlijke is dat iedereen daar last van heeft. Totaal 10 heat gevaren, de eerst 9 heb ik ruim gewonnen, de laatste door een erg slechte start en goed varen van Ko en Andrea helaas 3de geworden. Met 9 overwinningen en met 2 heats aftrek ruim 1ste geworden vandaag. Het is nu wel heel duidelijk dat ik niet meer in de Silverfleet hoor en dus volgend jaar Goldfleet ga varen, in de goldfleet zal het wel niet meer of heel zeldzaam lukken om een heat te winnen, de top 5 van de goldfleet is echt heel erg goed, maar de jongens daar achter moet ik toch wel leuke wedstrijden mee kunnen varen volgend jaar.

18 September 2011: Regiocup Zuid: Formula
Robert de Leeuw - monday 19 september 2011 17:40:00
Voorspelling was niet geweldig, tot een uur of 2 wind, daarna snel afnemend en rond 12 uur ook nog draaiend van Zuid naar West. Dat wordt een lastige wedstrijd. De organisatie durfde het toch aan en liet de wedstrijd door gaan. Dus vroeg naar zeeland, daar regende het stevig. De wedstrijdleiding koos voor een Formula wedstrijd, goede keus. Eerste 2 heats moesten steeds worden gestops omdat de wind weg viel. Daarna draaide de wind, baan werd aangepast en konden we het weer gaan proberen. Heel de middag bleef het waaien, niet veel maar genoeg en hebben we nog 6 geldige heats gevaren. Ik ben 4de geworden.

17 September 2011: WWT: Vlagerige wind
Robert de Leeuw - saterday 17 september 2011 22:49:58
Wedstrijdtraining: De voorspelling was geweldig, 25 a 30 knopen. Dat zou een geweldige training zijn. Ik was wat laat, eerst uitslapen. Iedereen was al op het water, meeste zaten rond de 7.8 en 8.0. Hans stond met 7.3 aan de kleine kant. Na even kletsen begonnen met optuigen van mijn Warp F2009 8.0. Had hem nog nooit opgetuigd. Je kunt er een 460 of 490 in varen. Gekozen voor 490 omdat ik verwachte mijn 460 nog nodig te hebben voor mijn 7.0. Wind was erg vlagerige. Een aantal oefen wedstrijdjes gedaan, mijn eerste start ging helemaal mis: 11 seconden te vroeg. Daarna ging het wel steeds beter.

28 Augustus 2011: Regiocup Veerse Meer
Robert de Leeuw - monday 29 august 2011 17:40:00
Voorspelling was erg goed, ZW 18 a 22 knopen, en heel de dag constant. Was er op tijd, wind leek tegen te vallen. Snel een paar setje optuigen, eerst de 7.3, toen de 8.4. Na overleg met Hans, Orion en Dave besloten om toch nog een keer silverfleet te varen. Het waren niet de makkelijkste omstandigheden, maar de AHD GT85 heeft zich weer eens bewezen, wat een top board in dit soort omstandigheden. Ik ben vandaag 1ste geworden in de Silverfleet.

27 Augustus 2011: WWT Training met Pieter Bijl
Robert de Leeuw - sunday 28 august 2011 20:44:47
Vandaag WWT training met Pieter Bijl. Pieter is hoofdtester bij Neil Pryde en vaart PWA slalom. Daarnaast was ook Casper Bouwman aanwezig, oud wereldchampioen RS-X. Eerst een uutje theorie van Pieter. Daarna optuigen en feedback en tips van Pieter. Ook Nikaj heeft me nog geholpen met mijn RAM F8. Na de lunch was er wind en konden we starts op open water gaan oefenen, mijn zwakte met wedstrijden. Tot 18:00 bezig geweest, lange dag, heel nuttig en leerzaam.

Beelden van de worldcup wedstrijd Slalom gisteren in windkracht 7 a 8
Robert de Leeuw - monday 01 august 2011 08:26:32
Momenteel wordt er op de Canarische eilanden een slalom wedstrijd gevaren voor het wereld kampioenschap. Gisteren was er heel veel wind 8 a 9 beaufort, dus dan gaat het heel hard over het water. Je ziet er nooit iets van op TV, maar gelukkig hebben we tegenwoordig internet en kan de wedstrijd vaak live wordt gevolgd. Hier beelden van de 2 Finales die gisteren zijn gevaren.

Windsurfers in het nieuws
Robert de Leeuw - friday 15 july 2011 11:20:46
Gisteren dikke storm en regen, heel Nederland leek er last van te hebben. RTL en de NOS lieten tijdens het journaal beide zien dat er ook mensen zijn die genieten van dit weer.

9 Juli 2011: Super WWT, gevaren met de huidige nr 1 van de wereld
Robert de Leeuw - sunday 10 july 2011 11:03:41
De dag voor een regiocup is het altijd WWT (Windsurf Wedstrijd Trainning) dus ook vandaag. Weerspelling was erg goed (zeker als ze op de dag van de echte wedstrijd helemaal geen wind houden) Nivo was erg hoog. Ik voelde me echt een beginner: Nikay Droop, Yordy Vonk, Kay van Berlo, Ingmar Daldorf (en zijn broertjes), Dennis Klaaysen, John Munten, Rene Vonk, Wolfgang Draschner, Coen Swijnenburg, Andrea Vanhoorne .... en als klap op de vuurpijl de huidige nr 1 van de Wereld Steven van Broeckhoven. Voor hem zijn eerste Slalom wedstrijdjes... En dat deed ie best goed, elke start ging hij steeds beter... Ik kon hem niet bij houden.

1 Mei 2011: BK Slalom Grevelingendam 2011: Dag 2
Robert de Leeuw - tuesday 03 may 2011 16:06:06
Zelfde voorspelling als voor gisteren, dus weer O/NO en weer veel zon, het blijft bijzonder om dan een wedstrijd te varen. Opkomst vandaag was lager. De wedstrijd leiding had nu een downwind slalom baan uitgelegd: Altijd veel leuker om te varen, na deel is dat als de wind draait de wedstrijd langer stil ligt om alle boeien weer goed te leggen. Wedstrijd soms beter soms minder dan gisteren. Een paar erg mooie starts gemaakt, ook 1x vals gestart en 1 heat gemist. Maar helemaal niet gevallen tijdens de heats en ook bijna alle gybes door geplaneerd. Het was een super weekend met super weer en een erg leuke wedstrijd, helaas loop ik nu wel mank.

30 April 2011: BK Slalom Grevelingendam 2011: Dag 1
Robert de Leeuw - tuesday 03 may 2011 16:04:53
Voor iedereen de eerste wedstrijd van het seizoen. Voorspelling: 18 a 22 knopen O/NO en heel veel zon! Het was druk, toen ik om 9:00 (vroeg voor mijn doen) op de Grevelingendam kwam was het al erg druk. Er waren 100+ deelnemers, waaronder: veel surfers uit de Belgische en Nederlandse toppers waaronder: Nikaj Droop, Dennis Littel, Jordy Vonk, Dirk Doppenberg, Kay van Berlo, Pascal van Someren, Patrick van Hoof, Wolfgang Draschner etc etc.. Dat zou een zware wedstrijd gaan worden, ik zal het echt een wonder vinden als ik uberhaupt in de top 20 a 25 terecht weet te komen.

Weinig wind voor IFCA Slalom op Bonaire
Robert de Leeuw - thursday 21 april 2011 11:10:08
Veel surfers waarmee ik afgelopen zomer met getrained zijn deze week in Boniare voor het IFCA Wereld Kampioenschap Slalom 2011. Helaas laat de wind het afweten. Het normaal zo windzekere Bonaire is nu bijna windstil. Dus ja dan zit er niets anders op dan wachten op wind en jezelf vermaken.helaas.

Blog gestart
Robert de Leeuw - friday 07 january 2011 19:12:13
Ik ben een blog gestart (Dit blog). Ik hou nu al een paar jaar een windsurf logboek bij. Die ga ik samen voegen met dit blog, dus hier kun je in de toekomst mijn verslagen van mijn surfdagen lezen, maar ik wil ook over allerlei andere onderwerpen gaan schrijven.